Agenda & Optredens

Vanwege de wereldwijde crisis rondom het Corona virus is onze agenda aangepast, en bestaat de kans dat regelmatig agendawijzigingen zullen moeten plaatsvinden.  Onze excuses daarvoor.

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

 

9 mei 2020
We zijn het zat om alleen maar online samen te komen, waarbij nauwelijks samen muziek kan worden gemaakt. Dat past niet bij ons moto: ”Muziek maken doe je samen!” Daarom gaan we nu eindelijk weer live optreden, met inachtneming van alle voorschriften van de autoriteiten. Op verzoek van Atlant Zorggroep gaan we met kleine groepjes muziek maken bij twee locaties in Beekbergen, in de aanloop naar Moederdag. We doen dit voor de bewoners, hun naasten en de verzorgenden. Helaas is het om begrijpelijke redenen niet mogelijk om dit open te stellen voor publiek van buiten. Er worden opnames gemaakt die we later kunnen delen, waardoor meer mensen met ons kunnen nagenieten.
Thema: Moederdag: een muzikale groet van de Apeldoornse Jeugdorkesten! 
Plaats en tijd:

  • Atlant Zorggroep locatie Immendaal (afdeling Coolsingel) in Beekbergen. Hier wonen mensen met dementie. 14.30 – 15.00 u optreden in de tuin.
  • Atlant Zorggroep locatie Markenhof in Beekbergen. Hier wonen 120 mensen met niet aangeboren hersenletsel. 15.45 – 16.15 u optreden in de tuin.

We zijn van plan om de komende tijd vaker dergelijke optredens te verzorgen, uiteraard met inachtneming van alle op dat moment geldende voorschriften.

 

juni 2020 (uitgesteld)
Muziek en spel zaterdag (alleen voor JAJO-leden); details en datum volgen.

Dinsdag 30 juni 2020  (uitgesteld)
Zomerconcert (Speelgroep, JAJO, AJO); toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 4 juli 2020 (uitgesteld)
Afsluiting van het orkestseizoen met BBQ  (alleen voor AJO-leden)

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.