Agenda & Optredens

– 23 en 30 april 2019
Geen repetities vanwege voorjaarsvakantie (Speelgroep, JAJO, AJO). 

– 21 mei 2019
Kids in concert!  De groepen 5 en 6 van de Eben Haëzer basisschool locatie Apeldoorn en groep 5 van de Eben Haëzer basisschool locatie Teuge verzorgen in samenwerking met het AJO een concert, in de aula van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap,  Anklaarseweg 71 te Apeldoorn. Vrij toegankelijk voor alle ouders en belangstellenden. Tijdens dit concert zal het AJO een aantal stukken laten horen, zal er gezamenlijk iets ten gehore worden gebracht en laten de leerlingen zelf horen wat ze op school hebben ingestudeerd. 18:00 u. gezamenlijke repetitie; 19:00 u. aanvang concert; 20:00 u. einde.

– 24 mei 2019
Repetitie met Jeugdorkest Zutphen, in Zutphen (AJO). 

– 11 juni  2019
Repetitie  samen met Zutphen (JAJO, AJO).

– 14 juni 2019
Zomerconcert ‘Van A tot Z’, met Jeugdorkest Zutphen, in Zutphen (AJO).

– 15 juni 2019
Zomerconcert ‘Van A tot Z’, met Jeugdorkest Zutphen, in Gigant Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO).

– 18 juni  2019
Repetitie  samen met Apeldoorns Symfonie Orkest, Egerlaan Apeldoorn (AJO).

– 22 juni  2019
Deelname Jeugdorkesten evenement, met jeugdorkesten uit Apeldoorn, Assen, Zutphen  en Zwolle; locatie: Grote kerk in Zwolle (JAJO).

– 22 juni  2019
Culturele Pleinmarkt bij Theater Orpheus in Apeldoorn: informatiekraam, korte optredens van spelers (AJO).

– 23 juni  2019
Culturele Pleinmarkt bij Theater Orpheus in Apeldoorn. Slotoptreden in RABO-zaal, samen met Apeldoorns Symfonie Orkest. Aanvang 15.00 u. Vrij toegankelijk voor publiek (AJO). 

– 25 juni  2019
Laatste repetitie (Speelgroep).

– 2 juli  2019
Audities (Speelgroep, JAJO, AJO); details volgen. 

– 6 juli  2019
Jaarafsluiting met BBQ, onder voorbehoud (AJO, JAJO).

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.