Agenda & Optredens

Vanwege de wereldwijde crisis rondom het Corona virus is onze agenda aangepast, en bestaat de kans dat regelmatig agendawijzigingen zullen moeten plaatsvinden.  Onze excuses daarvoor.

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

Hele maand september 2020
In plaats van het jaarlijkse Gigant Bloeiend! Festival is er dit jaar voor gekozen om het accent te leggen op ”September Proeflesmaand!”. In september gaan alle cursussen en muzieklessen bij Gigant weer van start. Direct inschrijven voor lessen en cursussen bij de verschillende aanbieders is natuurlijk mogelijk. Maar twijfel je nog? Laat je dan tijdens deze proefles maand over de streep trekken.  Klik HIER  voor informatie en aanmelding.

Wij doen hier natuurlijk ook aan mee! Een of meerdere keren kijken of meespelen op onze repetities? een email naar info@a-jo.nl  en je bent van harte welkom.  JAJO (17.00-18.00 u) en AJO (18.45-20.45 u) op dinsdag in de Popzaal van Gigant ; de Speelgroep van 17.00-18.00 u op woensdag in Gigant.

15 september 2020
Eerste reguliere dinsdagrepetitie (JAJO: 17.00-18.00 u,; AJO: 18.45-20.45 u; popzaal Gigant Apeldoorn)

16 september 2020
Eerste reguliere repetitie voor de Speelgroep,  vanaf nu op woensdag 17.00-18.00 u in Gigant Apeldoorn, met nieuwe dirigent Manuela Verbeek.

20 maart 2021
AJO is ingeschreven voor de Nationale Orkestspelen 2021,  Akoesticum Ede.
Ieder deelnemend orkest speelt in de Orkestacademie een zelfgekozen programma en krijgt feedback van een professionele vakjury dat wordt opgesteld in een (niet openbaar) rapport en wordt besproken met dirigent, bestuur en eventueel orkestleden.  Tijdens de Orkestacademie zien en horen de jeugdorkesten elkaar niet alleen, maar kunnen de leden zich individueel ook aanmelden voor workshops en masterclasses, gegeven door professionele orkestmusici, dirigenten en dwarsdenkers. (Details volgen).

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.