Agenda & Optredens

Zaterdag 14 maart 2020
De nationale coryfee Erik Vloeimans is de masterclass leider voor de jonge trompettist Eise de Lange, die de Raz Jazz Award 2019 gewonnen heeft. Strijkensemble uit het AJO begeleidt hem. Gigant Apeldoorn, zaal De Walvis, 14-15 u, toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 4 april 2020
Nationale Orkestspelen 2020 (AJO). Wij doen weer mee aan dit landelijke evenement voor jeugdorkesten, in een vernieuwde opzet met een Orkestacademie; Akoesticum Ede, beperkt toegankelijk voor publiek.

Dinsdag 7 april 2020
Meespeel Muziekevenement met Basisschool Mr Lugtmeijer uit Apeldoorn (JAJO), in het kader van de Gigant Cultuurwijzer PO, Theaterzaal Gigant; 16 u start repetities; 17-18 u optreden, gratis toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 16 mei 2020
Wij doen mee aan Maaiveld, een gezamenlijk initiatief van vijf Apeldoornse culturele partijen, CODA, Orkest de Ereprijs, Gigant, NJON en Orpheus, dat iedereen, veelal gratis of voor een klein bedrag, kan meemaken in en om de binnenstad van Apeldoorn. Maaiveld verbindt cultuur en culturen met muziek als rode draad in de programmering. Verwacht westerse muziek samen met wereldmuziek, een Straatparade, een DJ en nog veel meer (details volgen).

Dinsdag 19 mei 2020
Kids in Concert met de Eben Haezer basisschool uit Apeldoorn (AJO); zaal Jacobus Fruytierschool Apeldoorn; toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020
Culturele Pleinmarkt in en om Theater Orpheus in Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO); met marktkramen overdag op de zaterdag en muzikale bijdragen van onze orkesten op de zondag.

juni 2020
Muziek en spel zaterdag (alleen voor JAJO-leden); details en datum volgen.

Dinsdag 30 juni 2020 
Zomerconcert (Speelgroep, JAJO, AJO); toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 4 juli 2020
Afsluiting van het orkestseizoen met BBQ  (alleen voor AJO-leden)

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.