Agenda & Optredens

– 1 september 2019
Onze Jeugdorkestleden zijn actief op het Cultureel Festival Bloeiend 2019. GIGANT, CODA en ACEC vieren de start van het nieuwe culturele seizoen. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er op en rond het Van Reekumplein (tussen GIGANT en CODA) heel veel te zien, te doen en te beleven op het gebied van muziek, dans, kunst, literatuur, theater, techniek, mode en circus. Het culturele festival Bloeiend is gratis te bezoeken. Erbij zijn = meemaken! Voor meer info klik HIER 

– Begin repetitieseizoen 2019-2020
Zie de interne Nieuwsbrieven. 

– 5 oktober  2019
Play-in Muziekfestival voor jong en oud, georganiseerd door onze vereniging samen met het Apeldoorns symfonie orkest, in samenwerking met Gigant, onder auspiciën van de Apeldoornse Muziek Federatie AMF. Inspirerende en leerzame muziekworkshops, repetities en een daverend slotoptreden met publiek. Iedereen die een muziekinstrument bespeelt kan meedoen, onder ons motto: muziek maken doe je samen! Alles vindt plaats in Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn, 10.00-17.30 u, inclusief lunch. Informatie via info@a-jo.nl.

– 8 november  2019
Optreden AJO met Antonio Ensemble Zutphen in de Grote Kerk in Apeldoorn, alleen voor genodigden.

– 11 januari  2020
Nieuwjaarsconcert samen met het Apeldoorns Symfonie Orkest (Speelgroep, JAJO. AJO) in concertzaal De Hofstad, Hofveld 52 Apeldoorn; aanvang 19.30 u.

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.