Agenda & Optredens

Wekelijkse repetitietijden en -locaties.
Op iedere dinsdag (Popzaal Gigant)

– Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
– Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u
– (Repetitie AJO-Jazz, startdatum en tijden afhankelijk van aanmeldingen)
Op  iedere woensdag (lokaal 3.18 Gigant)

– Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

 

Zaterdag 9 september 2023
Voor alle leden en hun families: Familiedag in Nijbroek, met muziek, spel, plezier, eten en drinken. Start 14 u. Details volgen.

Dinsdag 12 en woensdag 13 september 2023
Start repetities.

Maandag 2 oktober 2023
We starten met de Snuffelcursus, wekelijks vanaf maandag 2 oktober 2023, van 16-17 u (uitgezonderd schoolvakanties), bij Gigant. Voor details, KLIK HIER. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via info@a-jo.nl. Andere dagen en tijden volgen zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Dinsdag 3 oktober 2023
Jaarlijkse Alegemene Ledenvergadering. Popzaal Gigant, aansluitend aan (verkorte)AJO-repetitie.

Zaterdag 11 november 2023
AMF play-in, in het DAP-muziekcentrum. Onder leiding van Henry Meijer (ensemble en blazers) en Richard Woudenberg (slagwerkers) wordt in een dag toegewerkt naar een spetterend concert. Deze Play-in staat open voor alleleden van muziekverenigingen die zijn aangesloten bij de Apeldoornse Muziekfederatie AMF.

Woensdag 3 t/m vrijdag 5 januari 2024
Orkestkamp (”weekeinde dat geen weekeinde is”). De Buiteling, Wenum-Wiesel (AJO)

Januari 2024
Eindoptreden Gigant jongerenproject (AJO, details volgen)

Dinsdagavond eind januari 2024
Winterconcert in Gigant (Speelgroep, JAJO.,AJO, details volgen).

Zaterdag 23 maart 2024
Nationale orkestspelen 2024 – Orkest Academie, Akoesticum Ede (AJO).

Vrijdag 10 mei 2024
Maaiveld Festival Apeldoorn (AJO, onder voorbehoud)

Zaterdag in juni 2024
Culturele Pleinmarkt, in en om Orpheus., Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO)

Zaterdag 6 juli 2024
Apeldoornse Muziekfederatie: AMF Muziekfestival, in en om Orpheus, Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO).

 

Algemeen

De Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek! Per seizoen organiseren we afwisselend lente- zomer- winter of nieuwjaarsconcerten, vaak samen met andere orkesten.

Ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang kunnen we op aanvraag vormen: het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE). Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Omvang, samenstelling en repertoire kunnen we aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op via info@a-jo.nl.

Naast de concerten en optredens zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo is er regelmatig een play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij een van onze orkesten op basis- en middelbare scholen optreden, meestal als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen, wedstrijden en academies voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse AJO-orkestenweekeinde/kamp (volgens velen het sociale hoogtepunt van het jaar), BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.

Vanaf schooljaar 2023-2024 bieden we ook ”AJO op school” en een “Instrumenten-snuffelcursus” aan.