Agenda & Optredens

Dinsdag 17 december 2019
Gezamenlijke repetitie met Apeldoorns Symfonie Orkest (AJO, JAJO); Egerlaan Apeldoorn, 19.00-21.00 u.

Dinsdag 7 januari 2020
Gezamenlijke repetitie met Apeldoorns Symfonie Orkest (AJO, JAJO); Egerlaan Apeldoorn, 19.00-21.00 u.

Zaterdag 11 januari  2020
Nieuwjaarsconcert (Speelgroep, JAJO. AJO) samen met het Apeldoorns Symfonie Orkest en Dansstudio Spring, in concertzaal De Hofstad, Hofveld 52 Apeldoorn; aanvang 19.30 u. Kaartverkoop: balie Gigant, Nieuwstraat 377 Apeldoorn, website Gigant (klik HIER), en voor aanvang aan de zaal, voor zover beschikbaar.

Vrijdag 14 februari 2020
De Speelgroep treedt op bij de SPMA muziekavond is Zaal Irene, naast de Grote Kerk in Apeldoorn, vrij toegankelijk voor publiek.

Vrijdagavond 7 – zaterdag 8 februari 2020
Orkestweekend (alleen voor AJO-leden).

Zaterdag 4 april 2020
Nationale Orkestspelen 2020 (AJO). Wij doen weer mee aan dit landelijke evenement voor jeugdorkesten, in een vernieuwde opzet met een Orkestacademie; Akoesticum Ede.

Dinsdag 7 april 2020
Meespeel Muziekevenement met Basisschool Mr Lugtmeijer uit Apeldoorn (JAJO), in kader van de Gigant Cultuurwijzer PO, Theaterzaal Gigant; 16 u start repetities; 17-18 u optreden, gratis toegankelijk voor publiek.

Vrijdag  15 en zaterdag 16 mei 2020
Wij doen mee aan Maaiveld, een gezamenlijk initiatief van vijf Apeldoornse culturele partijen, CODA, Orkest de Ereprijs, Gigant, NJON en Orpheus, dat iedereen, veelal gratis of voor een klein bedrag, kan meemaken in en om de binnenstad van Apeldoorn. Maaiveld verbindt cultuur en culturen met muziek als rode draad in de programmering. Verwacht westerse muziek samen met wereldmuziek, een Straatparade, een DJ en nog veel meer (details volgen).

Zaterdag 13 juni 2020
Culturele Pleinmarkt in en bij Orpheus in Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO); met marktkramen overdag en een groots Muziekfestival op de zaterdagavond, georganiseerd door de Apeldoornse Muziek Federatie AMF en de Apeldoornse Koren Federatie AKF (details volgen).

Zondag 14 juni 2020
JAJO doet mee aan het 7e Junioren Symfonieorkesten Spektakel in samenwerking met Archeon, in Alphen aan den Rijn.

Juni/juli 2020
Zomerconcert (Speelgroep, JAJO, AJO); datum en details volgen.

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.