Agenda & Optredens

Wekelijkse repetitietijden en -locaties.
Op iedere dinsdag (Popzaal Gigant)

– Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
– Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u
– (Repetitie AJO-Jazz, startdatum en tijden afhankelijk van aantal aanmeldingen)
Op  iedere woensdag (lokaal 3.18 Gigant)

– Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

 

Dinsdag 2 en woensdag 3 juli 2024
laatste repetities voor de zomervakantie.

 

Zaterdag 6 juli 2024
De Apeldoornse Muziekfederatie bestaat 90 jaar! Daarom organiseert de AMF het Apeldoorns Muziekfestival in Theater Orpheus in Apeldoorn, in samenwerking met de Apeldoornse Korenfederatie AKF. Tussen 12 en 23 u treden ruim dertig orkesten en koren op in 5 zalen, en zijn er tal van andere activiteiten. Wij treden ook op met onze orkesten: de Speelgroep, Jong-AJO samen met het Apeldoorns Kinderkoor. AJO samen met het Apeldoorns Symfonieorkest en het koor OZON. Ook verzorgen we een Instrumenten-Snuffelparade (tafel met instrumenten om zelf uit te proberen). De toegang is gratis. maar bestel wel eden gratis kaartje. Info en kaarten via DEZE LINK.

 

Algemeen

De Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek! Per seizoen organiseren we afwisselend lente- zomer- winter of nieuwjaarsconcerten, vaak samen met andere orkesten.

Ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang kunnen we op aanvraag vormen: het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE). Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Omvang, samenstelling en repertoire kunnen we aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op via info@a-jo.nl.

Naast de concerten en optredens zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo is er regelmatig een play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

”AJO op school” is een lespakket voor basisscholen en BSO, waarbij ervaren muziekdocenten een cursus geven per klas/groep tijdens schooltijd. De kinderen leren wat voor instrumenten in een orkest worden gebruikt en kunnen ook zelf die instrumenten proberen. Scholen kunnen ons aanbod vinden op de website van de Cultuurwijzer. Voor meer details, KLIK HIER

Daarnaast treden onze orkesten incidenteel op bij basis- en middelbare scholen, meestal als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

We organiseren Instrumenten-snuffelcursussen, waarbij kinderen uitgebreid kunnen oefenen met tal van instrumenten. Na deze cursus weten de kinderen welk instrument het beste bij hen past om mee verder te gaan. Voor meer details, KLIK HIER

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen, wedstrijden en academies voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse AJO-orkestenweekeinde/kamp (volgens velen het sociale hoogtepunt van het jaar), BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.