Organisatie & Bestuur

Na de fusie van Markant en Gigant zijn de Apeldoornse Jeugdorkesten op 14 september 2017 omgezet in een zelfstandige vereniging. De vereniging telt drie orkesten, met een doorlopende leeftijdslijn. Naast deze orkesten kunnen we ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang op aanvraag samenstellen. Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Neem dan contact met ons op via info@a-jo.nl. 

Het oprichtingsbestuur van de vereniging bestond uit: Annet de Visser, René van Gerwen, Jan Cirpka (penningmeester) en Robert van Kessel (voorzitter), aangevuld met Jeugdbestuursleden Sieneke Valk en Jacomijn Goedvree. De twee Jeugdbestuursleden zijn in 2019 opgevolgd door Robert van der Lelie en Jean Auguste van Willigen.

Vanaf september 2020 bestaat het bestuur uit Ilse van Beek (voorzitter), Els Heinsman-Carlier (secretaris),  Jan Cirpka (penningmeester), René van Gerwen en jeugdbestuursleden Noah Langenbach en Lisa Kortenbach.

Het bestuur werkt intensief samen met Gigant, markant in cultuur, en uiteraard met onze beide dirigenten en de muziekdocenten uit de regio.

De artistieke leiding wordt verzorgd door twee dirigenten: Manuela Verbeek (Speelgroep) en Rob Kaptein (JAJO en AJO).

Manuela Verbeek is cellodocent. Haar privélespraktijk is gevestigd in Apeldoorn, Deventer en Arnhem. Ze verzorgt de cellolessen bij de Leerorkesten van Muziek Netwerk Salland. In verschillende muziekgenres is zij werkzaam, van klassiek tot pop/rock- en wereldmuziek . Met Barbara Merlijn samen maakt zij kindervoorstellingen (www.maanenmerlijn.nl).

(Foto: Wim Bannink)

Rob Kaptein is dirigent van het JAJO en AJO. Daarnaast heeft hij drie vaste koren onder zijn hoede en is hij vader van een jong gezin. Vol enthousiasme leidt hij de wekelijkse repetities en onze concerten.
Rob heeft klarinet gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Koordirectie aan datzelfde instituut. Hij heeft er altijd van gedroomd om dirigent te worden. Hij begon zijn droom te verwezenlijken toen hij 17 was en delen uit Mozart’s Requiem met het NoordHollands JeugdOrkest ten gehore bracht. Rob wil oude muziek graag levend houden, bijvoorbeeld door deze in educatieve programma’s en/of op prikkelende wijze over te brengen. Dat hoeven geen lange, zware stukken zijn. Een vluchtige impressie maakt oude muziek ook toegankelijk voor jongeren die meer gewend zijn aan snelle, nieuwe media en korte filmpjes op Youtube.