AJO-Jazz

Een nieuw orkest onder de vlag van de vereniging: AJO-Jazz. Jongeren uit Apeldoorn en omgeving kunnen vanaf 1 november 2022 samen muziek maken in het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz). Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers.

De voorbereidingen startten al in 2019, maar corona vertraagde de start. De jongeren gaan samen muziek maken in een volwaardig jazzorkest, onder begeleiding van ervaren jazzdocenten, waaronder initiatiefnemer, coördinator en koperdocent Robert Hootsen. ‘’Jazz, dus geen klassiek en geen pop, maar wel van alles daartussenin. Improvisatie, samenspel en muziekplezier vormen de belangrijkste ingrediënten, dus ook vette grooves en ruimte voor solo’s”, legt hij uit.

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar (bij uitzondering kan iets jonger ook meedoen) kunnen zich aansluiten. Vereiste is wel dat je een instrument bespeelt op een niveau vergelijkbaar met minimaal 2 jaar muziekles. Het wordt aanbevolen om naast het orkest ook muziekles te nemen.  AJO-Jazz deelnemers spelen bij voorkeur ook in het AJO of Jong-AJO mee, permanent of tijdelijk in de aanloop naar een gezamenlijk concert.

In principe kunnen vrijwel alle instrumenten worden geplaatst, al kunnen er praktische beperkingen zijn. Er wordt gebruik gemaakt van eigen instrumenten; (e)-piano/vleugel, drumstel, percussie, marimba, xylofoon, harp, (contra)bas kunnen beschikbaar worden gesteld.

Het AJO-Jazz start zodra er voldoende deelnemers zijn om een gevarieerd jazzensemble te vormen. Elke week is er een repetitie van 18.00 tot 19.00 uur bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. In overleg met de deelnemers kunnen dag en tijd eventueel worden aangepast. Op ieder moment kunnen nieuwe deelnemers zich aansluiten bij het orkest. In de aanloop naar gezamenlijke concerten wordt ook samen met andere orkesten gerepeteerd, meestal ook op dinsdagavond.

Wil je meer weten of wil je aanmelden? Stuur een email naar info@a-jo.nl. Je kunt een paar keer vrijblijvend meespelen en vervolgens lid worden van de verenging. Zie ook www.goedkoperles.nl.