Jong AJO

Het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO) is er voor jou als je toe bent aan meer dan de Speelgroep, maar de stap naar, of het leeftijdsverschil met, het Apeldoorns Jeugdorkest nog wat te groot is. De meeste deelnemers van het JAJO zijn tussen de 10 en 13 jaar.
Voor deelname aan het JAJO hoef je niet per se in de Speelgroep te hebben gezeten, maar het is natuurlijk wel een goede basis. Het is in ieder geval van belang dat je al een beetje overweg begint te kunnen met je instrument en noten kan lezen. Het hoeft allemaal nog zeker niet perfect, maar we werken er natuurlijk wel aan om met zijn allen steeds beter te worden.
Het JAJO speelt gevarieerde muziekstukken. We oefenen eenmaal per week en treden soms samen met het AJO en/of de Speelgroep op, en soms apart. Ook hebben we een jaarlijks uitje en haken we een middag aan bij het orkestweekend/kamp van het AJO.
Onze artistiek leider en dirigent is Rob Kaptein. Rob is bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen. Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken. Hij leidt iedere week de repetitie van het JAJO van 17.00-18.00 uur in de Popzaal van GIGANT, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn.