AJO

Het AJO is hét Apeldoorns Jeugdorkest voor jongeren van circa 12 tot 25 jaar die hun instrument al een tijdje bespelen en al aardig onder de knie beginnen te krijgen. Instroom in het AJO vindt vaak plaats vanuit het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO), maar kan ook als je daar nog niet in hebt gespeeld.
We kunnen nog musici voor allerlei instrumenten gebruiken, zoals viool, altviool, cello, contrabas, fluit, klarinet, trompet, hobo, fagot, gitaar, harp, piano, accordeon, keyboard en slagwerk. En als jouw instrument hier niet bij staat, dan kunnen we daar vaak gewoon een extra partij voor maken.
Het repertoire van het AJO is veelzijdig en gevarieerd. Naast bekende klassieke stukken (van Mozart, Schubert, Tsjaikovski) spelen we gave soundtracks van filmmuziek (bijvoorbeeld James Bond, of Pirates of the Caribbean) en musicals. Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen een feest!
We treden regelmatig op in grote en kleine zalen, op scholen en bij allerlei evenementen. Af en toe gaan we zelfs op tournee, ook in het buitenland! En natuurlijk wordt de gezelligheid niet vergeten; jaarlijks hebben we een orkestweekend/kamp en een barbecue of een ander feest.
Onze artistiek leider en dirigent is Rob Kaptein. Rob is bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen. Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken.
Het AJO repeteert wekelijks onder zijn leiding op dinsdagavond van 18.45-20.45 uur in GIGANT, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (Popzaal).