Speelgroep

Ben je ouder dan 8 jaar, en speel je viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, blokfluit, hobo, klarinet, trompet, gitaar, harp, keyboard, accordeon, slagwerk of piano? Ben je toe aan het spelen in een orkest? Dan is meedoen met de Speelgroep iets voor jou!
De Speelgroep is het orkest dat voorbereidt op een mogelijke volgende stap: het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO). Van daaruit kun je weer doorgroeien naar het AJO (Apeldoorns Jeugdorkest). In de Speelgroep maakt de dirigent de muziek zo veel mogelijk op maat bij ieders mogelijkheden: iets makkelijker of juist iets moeilijker, dat kan allemaal.
We spelen heel diverse muziek, van vroeger en nu: volksmuziek, klassiek en pop. En drie keer per jaar geven we een uitvoering. Het zomerconcert is traditiegetrouw een concert met álle jeugdorkesten samen, een mooie gelegenheid om te zien en horen hoe superleuk samenspelen is.
De Speelgroep repeteert wekelijks onder leiding van Gemma Scherpenzeel, op woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur in GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (lokaal 318).