Agenda & Optredens

 

Op iedere dinsdag (Popzaal Gigant)
Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u
Repetitie AJO-Jazz, van 18.00-19.00 u (startdatum en tijden afhankelijk van aanmeldingen, in lokaal 3.18)

Op  iedere woensdag (lokaal 3.18 Gigant)
Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

 

Vanaf dinsdag 1 november 2022
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn statten we met ons nieuwe orkest. Onder de vlag van de vereniging kunnen jongeren uit Apeldoorn en omgeving vanaf 1 november 2022 samen muziek maken in het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz). Iedere dinsdag van 18.00 -19.00 u repetitie bij Gigant. In overleg met de deelnemers kan de tijd worden aangepast. Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Heb je interesse? Stuur een email naar info@a-jo.nl. Zie ook de webpagina AJO-Jazz voor meer informatie.

 

Donderdag 23 februari 2023
AJE, ons Apeldoorns Jeugd Ensemble onder leiding van Noah, met Laurie en Marilène op viool en Bor op cello, speelt in de nieuwe Dille & Kamille vestiging in Apeldoorn, gevestigd aan de Hoofdstraat 136. Wil je ons horen en zien, dan ben je tussen 17:00 – 18:30 uur van harte welkom in deze nieuwe vestiging.

 

Dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart
Geen repetities vanwege de voorjaarsvakantie.

 

Maandag 27 februari, dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart 2023
Ons traditionele orkestweekeinde voor AJO heeft deze keer een nieuw jasje: Musicbreak-midweek, in de voorjaarsvakantie. Voor veel orkestleden het absolute hoogtepunt van het orkestjaar. Hard werken aan de muziekstukken voor Maaiveld (zie hieronder) maar vooral samen veel plezier maken en weinig slapen. Op dinsdagavond is er een ‘Stamppotconcert” met  een eenvoudige doch voedzame maaltijd vooraf, vanaf 18:30 u. Alle leden, ouders, vrijwilligers en belangstellenden zijn van harte welkom bij ”De Buiteling”, Berenbergh 4, Wenum Wiesel. Als je mee wilt eten en/of luisterren, graag vooraf een email naar info@a-jo.nl. Zeker voor geïnteresseerde niet-leden een unieke kans om de sfeer van onze vereniging te proeven,

 

Vrijdag 19 mei 2023
AJO treedt op bij Maaiveld Festival: een hele eer, op het hoofdpodium bij het station in Apeldoorn met twee sets, om 14:00 en om 15:30 u. Onsa optreden is gratis toegankelijk. Maaiveld Festival laat je twee dagen lang op verschillende locaties in de binnenstad genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows. (Inter)nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op het programma staan niet alleen de grote landelijk bekende namen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten, en dus ook aan AJO! Wij presenteren spannende cross-overs met uiteenlopende muziekstijlen. Voor info, KLIK HIER.

 

Zaterdag 10 juni 2023
Wij zijn een trouwe deelnemer aan de jaarlijkse Culturele Pleinmarkt bij/in Orpheus in Apeldoorn. Samen met het Apeldoorns Symfonieorkest treden wij in de RABO zaal  op met een groots concert, aanvang 15:00 u. Ook zijn we de hele dag aanwezig op onverwachte plekken met onze deelorkesten, ensembles, om muziekinstrumenten te proberen, en met een informatieve marktkraam. Alles is gratis toegankelijk, onder het motto: kom dat zien, moet je horen, dat wil je óók doen! Kom de cultuur in Apeldoorn proeven en geniet van onze orkesten. Voor info, KLIK HIER.

 

Algemeen

De vier Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek! Per seizoen organiseren we afwisselend lente- zomer- winter of nieuwjaarsconcerten, vaak samen met andere orkesten.

Ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang kunnen we op aanvraag vormen: het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE). Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Omvang, samenstelling en repertoire kunnen we aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op via info@a-jo.nl. 

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo is er regelmatig een Orkestendag, play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse AJO-orkestenweekeinde (volgens velen het sociale hoogtepunt van het jaar), BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.