Agenda & Optredens

Vanwege de wereldwijde crisis rondom het Corona virus is onze agenda aangepast, en bestaat de kans dat regelmatig agendawijzigingen zullen moeten plaatsvinden.  Onze excuses daarvoor.

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

 

vanaf 25 mei 2021
De live repetities van Speelgroep, Jong AJO en AJO vangen weer aan op de gebruikelijke dagen en tijden, bij Gigant.

9/13/14 juli 2021
Gezellige afsluiting orkestjaar, met BBQ & spelletjes.

13/14 juli 2021
Laatste repetitie voor de zomervakantie.

31 augustus/1 september 2021
Eerste repetitie na de zomervakantie.

Zaterdag 11 september 2021
De Culturele Pleinmarkt  is nu gepland voor 10 en 11 september.  Er  wordt dan gewerkt met een ”coronaproof” opzet die samen met Orpheus gemaakt is. Wij zijn dan op de zaterdag als vereniging zeker ook van de partij, om ons te presenteren met muziek en om in contact te komen met potentiële nieuwe leden. Details volgen.

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.