Agenda & Optredens

Wekelijkse repetitietijden en -locaties.
Op iedere dinsdag (Popzaal Gigant)

– Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
– Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u
– (Repetitie AJO-Jazz, startdatum en tijden afhankelijk van aanmeldingen)
Op  iedere woensdag (lokaal 3.18 Gigant)

– Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

 

Dinsdag 5 december 2023
Sinterklaasfeest (AJO en Jong-AJO)

Woensdag 6 december 2023
Sinterklaasfeest (Speelgroep)

Zondag 17 december 2023
Familievoorstelling De Harpspeler, Julianakerk, Deventerstraat 91, Apeldoorn. Twee voorstellingen om 14:30 u en 16:00 u. Uitgevoerd door het Apeldoorns Symfonieorkest, met medewerking van Vertelgenootschap Apeldoorn en Muziektheater Apeldoorn. Na afloop van beide voorstellingen verzorgen wij een instrumenten-snuffelparade; kinderen kunnen dan zelf tal van muziekinstrumenten proberen. Voor meer informatie en reservering, klik HIER.

Woensdag 20 december 2023
Kerst met de Speelgroep

26/27 december 2023 en 2/3 januari 2024
Geen repetities vanwege kerstvakantie

Woensdag 3 t/m vrijdag 5 januari 2024
Orkestkamp (”weekeinde dat geen weekeinde is”). De Buiteling, Wenum-Wiesel AJO, Jong-AJO Speelgroep (zier aparte afspraken)

Dinsdagavond 23 januari 2024
Winterconcert, aanvang 19:30 u, Theaterzaal Gigant (Speelgroep, JAJO.,AJO)

20/21 februari 2024
Geen repetities vanwege voorjaarsvakantie

Zaterdag 2 maart 2024
Eindoptreden Gigant jongerenproject, Theaterzaal Gigant (AJO+)

30 april/1 mei en 7/8 mei 2024
Geen repetities vanwege meivakantie

Zaterdag 8 juni 2024
Culturele Pleinmarkt, in en om Theater Orpheus, Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO)

Dinsdag 18 juni 2024
Zomerconcert, aanvang 19:30 u, Theaterzaal Gigant (Speelgroep, JAJO.,AJO, Apeldoorns Kinderkoor)

2/3 juli 2024
laatste repetities

Zaterdag 6 juli 2024
Apeldoornse Muziekfederatie: AMF Muziekfestival, in en om Theater Orpheus, Apeldoorn (Speelgroep, JAJO, AJO)

 

Algemeen

De Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek! Per seizoen organiseren we afwisselend lente- zomer- winter of nieuwjaarsconcerten, vaak samen met andere orkesten.

Ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang kunnen we op aanvraag vormen: het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE). Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Omvang, samenstelling en repertoire kunnen we aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op via info@a-jo.nl.

Naast de concerten en optredens zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo is er regelmatig een play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

”AJO op school” is een lespakket voor basisscholen en BSO, waarbij ervaren muziekdocenten een cursus geven per klas/groep tijdens schooltijd. De kinderen leren wat voor instrumenten in een orkest worden gebruikt en kunnen ook zelf die instrumenten proberen. Scholen kunnen ons aanbod vinden op de website van de Cultuurwijzer. Voor meer details, KLIK HIER

Daarnaast treden onze orkesten incidenteel op bij basis- en middelbare scholen, meestal als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

We organiseren Instrumenten-snuffelcursussen, waarbij kinderen uitgebreid kunnen oefenen met tal van instrumenten. Na deze cursus weten de kinderen welk instrument het beste bij hen past om mee verder te gaan. Voor meer details, KLIK HIER

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen, wedstrijden en academies voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse AJO-orkestenweekeinde/kamp (volgens velen het sociale hoogtepunt van het jaar), BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.