Agenda & Optredens

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

 

Op iedere dinsdag (Popzaal Gigant)
Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u
Repetitie AJO-Jazz, van 18.30-19.30 u (Vanaf 1 november 2022, in lokaal 3.18)

Op  iedere woensdag (lokaal 3.18 Gigant)
Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

Vanaf dinsdag 1 november 2022
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn statten we met ons nieuwe orkest. Onder de vlag van de vereniging kunnen jongeren uit Apeldoorn en omgeving vanaf 1 november 2022 samen muziek maken in het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz). Iedere dinsdag van 18.00 -19.00 u repetitie bij Gigant. In overleg met de deelnemers kan de tijd worden aangepast. Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Zie de pagina AJO-Jazz voor meer informatie.

Dinsdag 20 december 2022
Gezamenlijke repetitie met Apeldoorns Symfonieorkest in de Goede Herder kerk, Asselsestraat 199, 7312 CS Apeldoorn (vaste repetitieruimte van ASO).
– 19.00 – 20.00 u: JAJO + AJO + ASO
– 20.00 – 21.00 u: AJO + ASO
(JAJO heeft van 17.00 – 18.00 u ook reguliere repetitie in de Popzaal Gigant)

dinsdag 17 januari 2023
Gezamenlijke repetitie met Apeldoorns Symfonieorkest (zie dinsdag 20 december 2022)

Zaterdag 21 januari 2023
Ons traditionele nieuwjaarsconcert ”Muzikale Bubbels”, samen met het Apeldoorns Symfonie Orkest (AJO, JAJO en Speelgroep). Een must voor familie, vrienden, buren en andere liefhebbers. Details volgen.

 

Algemeen

De vier Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek! Per seizoen organiseren we afwisselend lente- zomer- winter of nieuwjaarsconcerten, vaak samen met andere orkesten.

Ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang kunnen we op aanvraag vormen: het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE). Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Omvang, samenstelling en repertoire kunnen we aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op via info@a-jo.nl. 

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo is er regelmatig een Orkestendag, play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse AJO-orkestenweekeinde (volgens velen het sociale hoogtepunt van het jaar), BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.