Agenda & Optredens

Vanwege de wereldwijde crisis rondom het Corona virus is onze agenda aangepast, en bestaat de kans dat regelmatig agendawijzigingen zullen moeten plaatsvinden.  Onze excuses daarvoor.

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

 

4 september 2021
Feestelijke opening van het nieuwe seizoen met een Verenigings-BBQ, voor alle (oud)leden, ouders/verzorgers, broertjes/zusje, opa’s/oma’s en  oud)vrijwilligers,18-21 u. Voor laatinschrijvers: email naar info@a-jo.nl, dan proberen we nog iets te regelen.

7/8 september 2021
Eerste repetitie na de zomervakantie (Speelgroep op woensdag 8 september 17-18 u; JAJO dinsdag 7 september 17-18 u; AJO dinsdag 7 september 18.45-20.45 u).

11 september 2021
De Culturele Pleinmarkt vindt helaas dit jaar geen doorgang. Volgend jaar hopen wij  daar weer muzikaal te schitteren!

9 oktober 2021
AMF Play-in in Gigant. Muziek maken doe je samen! (AJO,
Jong-AJO en Speelgroep); ook gericht op alle muziekliefhebbers (van 9 tot 99 jaar) uit Apeldoorn e.o. die in groepsverband muziek willen maken; overdag workshops en masterclasses, gevolgd door een eindpresentatie/optreden. Zie de speciale VIVA LA MUSICA pagina op deze website voor meer informatie en inschrijving.

12 en 26 oktober 2021
Coronanoroc repetitie in plaats van reguliere AJO repetitie (AJO, 18.45-20.45 u, mogelijk met wat uitloop, Popzaal Gigant).

19 en 20 oktober 2021
Herfstvakantie: geen repetities van Speelgroep, JAJO en AJO.

1 november 2021
De Apeldoornse amateurkunstsector staat op het podium van Theater Orpheus. Theatergroepen, vertellers, dansgroepen, orkesten, muzikanten, zangkoren en solisten brengen Coronanoroc op de planken. Een multidisciplinaire voorstelling waarin met een lach en een traan over de pandemie en de ontberingen die we hebben moeten doorstaan wordt verteld. AJO is een van de begeleidingsorkesten. Publiek welkom, zie aankondigingen in de media en Programma Orpheus. Generale repetitie op zondag 31 oktober. Voor informatie en toegangskaarten voor publiek Klik HIER.

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met de Orkestendag, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.