Agenda & Optredens

De koepel voor amateurmuziek in Nederland KNMO heeft een website met actuele informatie over Corona en muziek. KLIK HIER om deze website te bekijken.

 

Op iedere dinsdag
Repetitie Jong-AJO, van 17.00-18.00 u
Repetitie AJO, van 18.45-20.45 u

Op  iedere woensdag
Repetitie Speelgroep, van 17.00 tot 18.00 u

 

Maandag 22 augustus 2022
Ons ensemble (AJE) speelt bij een activiteit van Rotary Apeldoorn Zuid.

woensdag 24 augustus 2022
Start repetities Speelgroep na de zomervakantie (onder voorbehoud)

Dinsdag 6 september 2022
Start repetities AJO en JAJO na de zomervakantie

Zaterdag 8 oktober 2022
AMF Play-in; onze leden kunnen zich daarvoor inschrijven.

Zaterdag 21 januari 2023
Ons traditionele nieuwjaarsconcert ”Bubbels met ?”, samen met het Apeldoorns Symfonie Orkest (AJO, JAJO en Speelgroep).

 

Algemeen

De drie Apeldoornse Jeugdorkesten geven ieder jaar een reeks concerten, zelfstandig of in samenwerking met andere orkesten. Daarnaast verzorgen de orkesten ook onafhankelijk van elkaar optredens, doorgaans in en om Apeldoorn. Bij alle concerten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is het repertoire afwisselend en de sfeer ongedwongen en gezellig. Een belevenis voor orkestleden en publiek!

Naast de concerten zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo wordt ieder seizoen begonnen met een Orkestendag, play-in of podiumfestival, waarbij geïnteresseerden (aspirant-leden) samen met orkestleden aan muziekstukken gaan werken, met ondersteuning van repetitoren en dirigenten; op het eind van de dag worden die stukken voor publiek opgevoerd.

Het orkestseizoen wordt traditioneel afgesloten met een feestelijk Zomerconcert.

”Orkest op school” is een succesvol concept, waarbij we op basis- en middelbare scholen optreden als onderdeel van het lesprogramma. Scholen kunnen ons hiervoor benaderen via info@a-jo.nl.

Regelmatig worden ensembles gevormd uit leden van de orkesten die op aanvraag activiteiten of feesten in de regio muzikaal omlijsten. Ensemble inhuren? Stuur een mail naar info@a-jo.nl.

Incidenteel nemen we deel aan regionale en landelijke concoursen voor jeugdorkesten.

En uiteraard staan er altijd gezellige groepsactiviteiten op de agenda, zoals het orkestenweekeinde, BBQ, workshops, excursies en (buitenlandse) tournees en orkestreizen.