Organisatie & Bestuur

Na de fusie van Markant en Gigant zijn de Apeldoornse Jeugdorkesten op 14 september 2017 omgezet in een zelfstandige vereniging. De vereniging telt drie orkesten, met een doorlopende leeftijdslijn. Naast deze orkesten kunnen we ensembles van uiteenlopende samenstelling en omvang op aanvraag samenstellen. Heeft u iets te vieren of bespreken, zakelijk of privé, en zoekt u muzikale omlijsting? Neem dan contact met ons op via info@a-jo.nl. 

Het oprichtingsbestuur van de vereniging bestond uit: Annet de Visser, René van Gerwen, Jan Cirpka (penningmeester) en Robert van Kessel (voorzitter), aangevuld met Jeugdbestuursleden Sieneke Valk en Jacomijn Goedvree. De twee Jeugdbestuursleden zijn in 2019 opgevolgd door Robert van der Lelie en Jean Auguste van Willigen.

Vanaf september 2020 bestaat het bestuur uit Ilse van Beek (voorzitter), Els Heinsman-Carlier (secretaris),  Jan Cirpka (penningmeester), René van Gerwen en aspirant-jeugdbestuursleden Noah Langenbach en Lisa Kortenbach.

Vanaf november 2021 bestaat het bestuur uit René van Gerwen (voorzitter ad interim), Hans Oonk (secretaris),  Jan Cirpka (penningmeester), en de aspirant-jeugdbestuursleden Noah Langenbach en Lisa Kortenbach.

Het bestuur werkt intensief samen met Gigant, markant in cultuur, en uiteraard met onze beide dirigenten en de muziekdocenten uit de regio, in het bijzonder de Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn (SPMA).

De artistieke leiding wordt verzorgd door twee dirigenten: Gemma Scherpenzeel (Speelgroep) en Rob Kaptein (JAJO en AJO).

Gemma Scherpenzeel is dwarsfluitdocent in Apeldoorn. Daarnaast dirigeert ze in Klarenbeek twee jeugdorkesten en is ze dirigente van het Apeldoorns Dialectkoor. Gemma heeft fluit gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Daarnaast specialiseert zij zich in de didactiek voor het werken met kinderen. Al van jongs af aan haalt Gemma veel voldoening uit het samenspel met anderen. Dit is iets dat ze dan ook graag doorgeeft aan leerlingen. Er gaat niets boven samen plezier halen uit het maken van muziek. Hierbij zullen ook verschillende genres aan bod komen.

(klik hier voor website van gemma scherpenzeel).

(Foto: Juul fotografie)

Rob Kaptein is dirigent van het JAJO en AJO. Daarnaast heeft hij drie vaste koren onder zijn hoede en is hij vader van een jong gezin. Vol enthousiasme leidt hij de wekelijkse repetities en onze concerten.
Rob heeft klarinet gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Koordirectie aan datzelfde instituut. Hij heeft er altijd van gedroomd om dirigent te worden. Hij begon zijn droom te verwezenlijken toen hij 17 was en delen uit Mozart’s Requiem met het NoordHollands JeugdOrkest ten gehore bracht. Rob wil oude muziek graag levend houden, bijvoorbeeld door deze in educatieve programma’s en/of op prikkelende wijze over te brengen. Dat hoeven geen lange, zware stukken zijn. Een vluchtige impressie maakt oude muziek ook toegankelijk voor jongeren die meer gewend zijn aan snelle, nieuwe media en korte filmpjes op Youtube.